36 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠώς θα καταλάβετε εάν το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά χωρίς να το...

Πώς θα καταλάβετε εάν το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά χωρίς να το κόψετε

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Συνεκπαίδευση SEAL και Ρουμάνων βατραχανθρώπων

Ομάδα SEAL του 2ου Συγκροτήματος Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (Naval Special Warfare Group 2) διεξήγαγε κοινή εκπαίδευση με την Μοίρα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων Escadron Naval Speciale Operații – ENSO) του Ρουμανικού ναυτικού. Η εκπαίδευση περιλάμβανε επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής (MIO), Ειδική Αναγνώριση και τακτικές Ειδικών Επιχειρήσεων. Με στόχο την αύξηση της συνεργασίας και της κοινής επιχειρησιακής δράσης

Γερμανία: Σταματά η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επικαλούμενη τους περιορισμούς του προϋπολογισμού. Ο τρέχων προϋπολογισμός δεν προβλέπει επιπλέον κονδύλια για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, γεγονός που θα επηρεάσει τη συνέχιση των γερμανικών αποστολών εξοπλισμού και άλλης στρατιωτικής βοήθειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης με τη Ρωσία. "No more new

Λαγουβάρδος: «Βράζει» η Μεσόγειος θάλασσα – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Η Μεσόγειος...φλέγεται, αλλά το Αιγαίο αντέχει αναφέρουν τα στοιχεία για τις θερμοκρασία των θαλασσών τον Αύγουστο. Ο Κώστας Λαγουβάρδος έχει κάνει και μια σχετική ανάρτηση. Αναλυτικά αναφέρει: Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη Μεσόγειο θάλασσα στα μέσα Αυγούστου 2024.Αντιγράφω από το climatebook.grΣτις 10 Αυγούστου 2024 σημειώθηκε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας της θάλασσας για τη

Νέα πρόβλεψη Τσατραφύλλια: Τετραήμερο με βροχές και πολλούς κεραυνούς

Για ένα τετραήμερο με βροχές που θα συνοδεύονται με έντονη κεραυνική δραστηριότητα κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σημειώνεται πως οι κεραυνοί αποτελούν μέγιστη απειλή και για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αναλυτικά αναφέρει: "Δροσερό παράθυρο Δευτέρα-Τετάρτη στον ήδη ζεστό Αύγουστο..."Καλημέρα! Υποχωρούν σταδιακά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες στη χώρα με τον υδράργυρό

Ηράκλειο: Φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επί τόπου επιχειρούν 16 οχήματα με 28 υπαλλήλους, δύο πεζοπόρα τμήματα με 15 άτομα από την 3η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., καθώς και από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Η φωτιά ξεκίνησε σε ελαιώνα με ξερόχορτα, νότια του Προφήτη Ηλία, προς
spot_imgspot_img

Ένας απλός τρόπος για να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα αποφύγουμε τα επικίνδυνα βακτήρια.

Το λάθος μαγείρεμα του κοτόπουλου μπορεί να συνεπάγεται από τροφική δηλητηρίαση μέχρι και θάνατο σπανιότερα, γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προετοιμασία του. Το CDC υπολογίζει ότι κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών.

Σύμφωνα με το NHS , η πιο κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το βακτήριο του καμπυλοβακτηριδίου, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε κακοψημένο κοτόπουλο. Το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο σε ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων, βρίσκεται επίσης στα πουλερικά, όπως και το Clostridium perfringens. Πιο συχνά, τα βακτήρια προκαλούν διάρροια, ναυτία και πυρετό.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά είναι να ελέγξετε την εσωτερική του θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο. Αν η ένδειξη είναι μικρότερη από 73,8 C το κοτόπουλο πρέπει να ξαναμπεί στο τηγάνι ή στο φούρνο.

Ένας άλλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο είναι να το τρυπήσετε και να ελέγξετε το χρώμα των χυμών του. Αν είναι καθαρό, τότε το κοτόπουλο είναι καλό για κατανάλωση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το χρώμα του εξωτερικού ή να κόψετε το κοτόπουλο για να βεβαιωθείτε ότι είναι λευκό στο κέντρο, αν και αυτό δεν είναι ωραίο όταν το κοτόπουλο πρέπει μετά να σερβιριστεί σε κοινό.

Μια μελέτη από το περιοδικό Public Library of Science PLOS ONE που δημοσιεύθηκε το 2020 διαπίστωσε ότι το θερμόμετρο είναι η καλύτερη μέθοδος. Ο επικεφαλής συγγραφέας, Dr Solveig Langsrud, εξήγησε: “Οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν ότι όλες οι επιφάνειες του κρέατος είναι ψημένες, καθώς τα περισσότερα βακτήρια υπάρχουν στην επιφάνεια.

«Όταν το κρέας του πυρήνα είναι ινώδες και όχι γυαλιστερό, έχει φτάσει σε ασφαλή θερμοκρασία», προσθέτει.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με το κοτόπουλο που σερβίρεται στα εστιατόρια. Δεν πρέπει να διστάζουμε να επιστρέφουμε το φαγητό εάν έχουμε αμφιβολίες για το σωστό ψήσιμό του. Η αποφυγή μιας δυνητικά θανατηφόρας ασθένειας δικαιολογεί την άβολη θέση στην οποία μπορεί να έρθουομε προς στιγμήν, αναφέρει το Business Insider .

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img