32.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠώς το ποπ κορν μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας

Πώς το ποπ κορν μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: Συνελήφθησαν 4 άτομα για τον ξυλοδαρμό ενός 36χρονου Γάλλου

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης παραπέμπονται οι τέσσερις νεαροί κατηγορούμενοι από τα Χανιά που τα ξημερώματα της Κυριακής ξυλοκόπησαν έναν 36χρονο Γάλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου rethnea.gr, το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την κατηγορία και την μετέτρεψε από επικίνδυνη σωματική βλάβη

Παναγιωτόπουλος για αλλοδαπούς εργάτες γης: «Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού»

   Ο υπουργός εκτίμησε ότι την αύξηση των μεταναστευτικων ροών έχει ευνοήσει και ο καιρός και ότι οι ροές θα είναι αυξημένες και τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο, αν ο καιρός είναι καλός, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι. «Και πέρυσι ήταν αυξημένες οι ροές αυτή την εποχή. Δεν είναι περισσότερο αυξημένες σε σχέση με

Καιρός: Αγιασμός στα σχολεία με βροχές και καταιγίδες – Πώς θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες

Μία κακοκαιρία τύπου «Π» αναμένεται να κάνει εμφάνιση στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου. Τις επόμενες μέρες, ο καιρός θα παραμείνει ζεστός, όμως, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ακόμη, σύμφωνα με την πρόγνωση, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με βροχή. Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

«Βεντέτα» για τα Μερομήνια – Τσατραφύλλιας: Καλυτέρα να κοιτάτε το φλιτζάνι

Σε πλήρη αμφισβήτηση της μεθόδου πρόβλεψης του καιρού με τα λεγόμενα Μερομήνια προχώρησε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο κ. Τσατραφύλλιας επικαλείται συγκεκριμένη μελέτη και παρομοιάζει την λαϊκή αυτή καιρική πρόβλεψη με τα χαρτιά ή το διάβασμα του φλιτζανιού. Αναλυτικά η ανάρτησή του: "Επιτέλους! Η επιστήμη καταρρίπτει τα μερομήνια."Συγκεκριμένα στο εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει

Πτώση ατόμου σε ρεματιά στο Μενίδι – Ανασύρθηκε τραυματισμένος

Συναγερμό σε Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και ΕΛ.ΑΣ σήμανε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα όταν έφτασε πληροφορία για πτώση ατόμου σε ρεματιά στο Μενίδι. Το συμβάν έγινε σε ένα πολύ επικίνδυνο, αφύλακτο σημείο στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ιλισού. Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας, περίπου 60 ετών, γλίστρησε και έπεσε, από ύψος 4 μέτρων, σε τσιμεντένια
spot_imgspot_img

Η απροσδόκητη επίδραση του ποπ κορν στη χοληστερόλη σας.

Όταν σκέφτεστε το ποπ κορν, πιθανώς το φαντάζεστε βουτηγμένο σε άφθονες ποσότητες βουτύρου με μια γενναία δόση αλατιού. Αν και έχει υπέροχη γεύση όταν παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη διατροφική επιλογή, ειδικά αν το παίρνετε από το κινηματογράφο.

Το Αμερικάνικο Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Ενδιαφέρον διαπίστωσε ότι ακόμη και χωρίς την επικάλυψη με βούτυρο, η μικρή μερίδα ποπ κορν στον κινηματογράφο είχε 34 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών, συνήθως λόγω της χρήσης λαδιού καρύδας. Επίσης, αν προτιμάτε το ποπ κορν σας με βουτυρένια επικάλυψη, η ίδια μικρή μερίδα θα σας δώσει τουλάχιστον 130 επιπλέον θερμίδες λίπους.

Το ζήτημα με την κατανάλωση υπερβολικά πολλών κορεσμένων λιπαρών, είναι ότι μπορεί να αυξήσουν τη χοληστερόλη σε λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL), η οποία μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες. Αυτό σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ωστόσο, εδώ σταματούν τα κακά νέα για το ποπ κορν. Αποδεικνύεται ότι το ίδιο μπορεί είναι στην πραγματικότητα πολύ ευεργετικό για τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Το θέμα είναι πώς το προετοιμάζετε.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας (AHA) αναφέρει ότι χωρίς όλα τα πρόσθετα λιπαρά, το ποπ κορν είναι στην πραγματικότητα πολύ υγιεινό. Πρόκειται για ένα τρόφιμο ολικής άλεσης και επομένως είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, καθώς και για διαβήτη και καρκίνο.

Το WebMD αναφέρει ότι τρία φλιτζάνια ποπ κορν έχουν 3,6 γραμμάρια φυτικών ινών και μόνο 1,1 γραμμάρια συνολικού λίπους. Το ποπ κορν που σκάει στον αέρα περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την υγεία, καθώς και φυλλικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνες Β6, Α, Ε και Κ.

Πώς να προετοιμάσετε ένα ποπ κορν φιλικό προς τη χοληστερόλη

Σύμφωνα με την AHA, το ελαφρώς καρυκευμένο ποπ κορν είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ. Οι μηχανές ποπ κορν χρησιμοποιούν θερμό αέρα, οπότε δεν χρειάζεται λάδι. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα στις προτιμήσεις σας, προκειμένου να διατηρήσετε την πρόσληψη νατρίου σε χαμηλά επίπεδα.

Αν δεν έχετε μια τέτοια μηχανή, μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε υγιεινό ποπ κορν μικροκυμάτων. Απλά προσθέστε νερό, καρυκεύματα και το καλαμπόκι σε ένα μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και ανοίξτε τρύπες για εξαερισμό. Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά και θα έχετε υγιεινό ποπ κορν χωρίς όλα τα ανεπιθύμητα ανθυγιεινά συστατικά

Για να κάνετε το ποπ κορν σας ακόμα πιο υγιεινό, δοκιμάστε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη για πρόσθετη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Αρωματικές ύλες όπως η κανέλα ή η διατροφική μαγιά μπορούν επίσης να προσθέσουν μια απροσδόκητη γεύση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img