26.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠόσιμο νερό: Επείγουσα οδηγία της ΕΕ για την παρουσία χημικών ουσιών

Πόσιμο νερό: Επείγουσα οδηγία της ΕΕ για την παρουσία χημικών ουσιών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρώσοι πεζοναύτες καταστρέφουν τον εχθρικό εξοπλισμό στην περιφέρεια Κουρσκ

που καταστράφηκε από στρατιώτες της 810ης χωριστής Ναυτικής Ταξιαρχίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ. Η αρχή αναφέρει: «Οι στρατιώτες της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Μονάδας Βόρειων Δυνάμεων σταμάτησαν την προέλαση στήλης ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών στην περιοχή Κουρσκ και κατέστρεψαν εννέα μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού».

Λίβανος: Στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής έγιναν αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ

Ακολούθησαν εκρήξεις που υποδηλώνουν την «παρουσία μεγάλων ποσοτήτων όπλων στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τραυματίστηκαν έξι Λιβανέζοι και δύο παιδιά από τη Συρία. Το κρατικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τους ερευνητικούς σταθμούς του στην κοιλάδα Μπεκάα για λόγους ασφαλείας, επειδή

Νέο επικαιροποιημένο δελτίο κακοκαιρίας από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο«

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού για σήμερα Τρίτη 20.08.2024, με ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Β. Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Η πρόγνωση αναφέρεται σε «μεγάλη συχνόιτητα κεραυνών» και «σε τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια». «Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Καιρός: Σαρώνει η αυγουστιάτικη κακοκαιρία – Σε συναγερμό οι Αρχές – Φόβοι για νέες πλημμύρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη βόρεια Θεσσαλία. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως σήμερα Τρίτη

Φωτιά σε σπίτι στη Μυτιλήνη

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα 20/08 το πρωί στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στη περιοχή Βασιλικά. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και καίγεται και η σκεπή του σπιτιού. Για την κατάσβεση μεταβαίνουν πυροσβεστικά οχήματα από τα Βασιλικά, τη Λάρσο και τη Μυτιλήνη.
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεθόδους ανάλυσης για την παρακολούθηση των “για πάντα χημικών” (PFAS) στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις μεθόδους ανάλυσης για την παρακολούθηση των υπερφθοροαλκυλιωμένων και πολυφθοροαλκυλιωμένων ουσιών (PFAS) στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Σε αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων σε ολόκληρη την ΕΕ παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις PFAS σε γλυκά ύδατα, συμπεριλαμβανομένου του πόσιμου νερού. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να δράσουν άμεσα με βάση τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να επιταχυνθεί η παρακολούθηση των PFAS και να σχεδιαστούν μέτρα για την επίτευξη της συμμόρφωσης με τις παραμέτρους της οδηγίας για το πόσιμο νερό.

Η οδηγία (ΕΕ) 2020/2184 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2020, σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης η οποία τέθηκε σε ισχύ τη 12η Ιανουαρίου 2021, εισήγαγε παραμέτρους και παραμετρικές τιμές για τις υπερφθοροαλκυλιωμένες και πολυφθοροαλκυλιωμένες ουσίες (PFAS). Οι τιμές αυτές είναι 0,50 μg/l (500 ng/l) για την παράμετρο «Σύνολο PFAS» και 0,10 μg/l (100 ng/l) για την παράμετρο «Άθροισμα των PFAS», η οποία καλύπτει κατάλογο 20 PFAS.

Τα κράτη μέλη υποχρεούνται να συμμορφωθούν με τις παραμέτρους αυτές έως τις 12 Ιανουαρίου 2026. Τα κράτη μέλη μπορούν να περιλαμβάνουν αυστηρότερες τιμές ή πρόσθετες παραμέτρους στην εθνική τους νομοθεσία για τη μεταφορά της παρούσας οδηγίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img