32.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠουλάνε κανναβιδοειδή σε παιδικές συσκευασίες σνακ – Προειδοποίηση από τον FDA

Πουλάνε κανναβιδοειδή σε παιδικές συσκευασίες σνακ – Προειδοποίηση από τον FDA

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Απέτυχαν οι Ουκρανοί να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ για να εκβιάσουν τον Πούτιν! vid

Ο διοικητής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Akhmat» αποκαλύπτει στο Russia Today το ματαιωμένο σχέδιο του Κιέβου να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία του Κουρσκ και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της Μόσχας σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως η Ουκρανία θα μπορούσε να… ανταλλάξει την περιοχή γύρω

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα και έφτασαν στο Ποκρόβσκ! – Συνεχίζουν να υποχωρούν οι Ουκρανοί

Oι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα, το πρώτο προάστιο του Ποκρόβσκ! Οι Ρώσοι συνεχίζουν την ταχεία προέλασή τους προς την πόλη η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου της Ευρώπης! Η κατάληψη του Ποκρόβσκ ενός βασικού κόμβου μεταφορών, θα μειώσει την κινητικότητα της Ουκρανίας και πιθανότατα θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τη ρωσική επέκταση προς όλες

Κατακραυγή για Ινδό YouTuber που συνελήφθη αφότου μαγείρεψε ένα παγώνι

Τα πολύχρωμα πτηνά προστατεύονται από αυστηρούς νόμους περί άγριας ζωής. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Kodam Pranay Kumar συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή αφού βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο επιβεβαίωσαν ότι το πουλί που είχε μαγειρέψει για το βίντεο του πιάτου κάρυ ήταν ένα παγώνι. «Είναι τώρα στη φυλακή με 14 ημέρες προφυλάκιση βάσει του

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος στη χώρα σήμερα ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τους τυχερούς να απολαμβάνουν την αργία ή τις διακοπές τους σε κάποια παραλία μακριά από το κλεινόν άστυ. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας (κεντρικά, δυτικά και δυτική Στερεά) με τον ήλιο

Φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε στις 9:18 σήμερα το πρωί στην περιοχή Πάστρα στην Κεφαλονιά. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση. Στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Για τη φωτιά στην Κεφαλονιά εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, μέσω του οποίου τους ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και
spot_imgspot_img

Οργανισμοί των ΗΠΑ προειδοποιούν εταιρείες για την τετραϋδροκανναβινόλη: «Σταματήστε να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών».

Για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου απέστειλε από κοινού με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), επιστολές παύσης και απαγόρευσης σε διάφορες εταιρείες που εμπορεύονται εδώδιμα προϊόντα που περιέχουν Delta-8 τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε συσκευασίες που μοιάζουν παραπλανητικά με πολλά τρόφιμα που τρώνε τα παιδιά.

«Οι εταιρείες που εμπορεύονται και πωλούν βρώσιμα προϊόντα THC, τα οποία εύκολα συγχέονται με σνακ και γλυκά, όχι μόνο ενεργούν παράνομα, αλλά θέτουν επίσης σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών», δήλωσε ο Samuel Levine, Διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC. «Όσοι θέτουν ως προτεραιότητα τα κέρδη μπροστά από την ασφάλεια των παιδιών διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο νομικής δίωξης».

Οι οργανισμοί απέστειλαν επιστολές στις ακόλουθες εταιρείες:

Σύμφωνα με τις επιστολές, τα παιδιά μπορεί να υποστούν σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους από την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν κάνναβη και διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από την κατανάλωση βρώσιμων προϊόντων με THC που μοιάζουν με τα παραδοσιακά τρόφιμα, επειδή τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να επικεντρωθούν ή να είναι σε θέση να κατανοήσουν το κείμενο στις ετικέτες των προϊόντων.

Μετά την εξέταση του διαδικτυακού μάρκετινγκ για τα προϊόντα με THC που πωλούν οι εταιρείες, η FTC διαπίστωσε ότι η διαφήμισή τους ενδέχεται να παραβιάζει την απαγόρευση του νόμου FTC Act κατά των αθέμιτων ή παραπλανητικών πράξεων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών που παρουσιάζουν αδικαιολόγητους κινδύνους για την υγεία ή την ασφάλεια.

Στις επιστολές τονίζεται ότι η πρόληψη πρακτικών που παρουσιάζουν τέτοιους κινδύνους, ιδίως για τα μικρά παιδιά, αποτελεί μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Επιτροπής και ότι η απομίμηση τροφίμων που δεν περιέχουν THC και τα οποία καταναλώνουν τα παιδιά είναι επίσης παραπλανητική.

Στις επιστολές, η FTC απαιτεί από τις εταιρείες να σταματήσουν αμέσως την εμπορία βρώσιμων προϊόντων με THC που μιμούνται τα συμβατικά τρόφιμα χρησιμοποιώντας διαφήμιση ή συσκευασία που είναι πιθανό να απευθύνονται σε μικρά παιδιά.

Η FTC παροτρύνει επίσης έντονα τους πωλητές να επανεξετάσουν το σύνολο του μάρκετινγκ και της συσκευασίας των προϊόντων τους για παρόμοια βρώσιμα προϊόντα με THC και να αναλάβουν ταχεία δράση και να λάβουν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, ιδίως των μικρών παιδιών, από αυτά τα προϊόντα.

Τέλος, η FTC ζήτησε από κάθε εταιρεία να επικοινωνήσει με το προσωπικό του οργανισμού εντός 15 ημερών για να περιγράψει λεπτομερώς τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Επιτροπής.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img