27.9 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΣτα ύψη οι τιμές των παγωτών στη Βρετανία – Τι ισχύει στην...

Στα ύψη οι τιμές των παγωτών στη Βρετανία – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Το 30% των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν τρόφιμα με βάση τα έντομα

Ουαλλοί επιστήμονες δοκιμάζουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν έντομα, στο πλαίσιο έρευνας για την ανάπτυξη πιο “πράσινων” πρωτεϊνών. Τα έντομα αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Μεξικό, η Κίνα και η Γκάνα. Προσφέρουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης

Φωτιά στην Αττική: Δυνατοί άνεμοι και ριπές έως 85 χιλιόμετρα τις επόμενες ώρες

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα με αποτέλεσμα να επεκταθεί στο Πεντελικό όρος, ενώ οι κάτοικοι πολλών περιοχών έλαβαν εντολή για εκκένωση. Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των πυροσβεστών. Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει χάρτη για τον κίνδυνο φωτιάς, κάνοντας λόγο για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και

Καιρός – Δραματική πρόβλεψη Μαρουσάκη για Βαρνάβα: Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ

«Σταδιακά θα σημειωθεί ενίσχυση των βοριάδων ανέμων στις περιοχές στις οποίες μαίνεται η φωτιά», σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος μιλώντας στο Open είπε πως οι άνεμοι έχουν ήδη φτάσει τα 5-6 μποφόρ. Τόνισε ωστόσο πως περίπου μέχρι και τις 8:00 το πρωί τα μποφόρ θα παραμείνουν στα 5-6 μποφόρ, διότι στη

Φωτιά στην Αττική: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βαρνάβα, Σταμάτα, Δροσιά, Διόνυσο και Πεντέλη

Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αττική. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας στις περιοχές Βαρνάβα – Σταμάτας – Δροσιάς – Διονύσου – Πεντέλης. Αναλυτικά οι εκτροπές κυκλοφορίας: λεωφόρος Μικροχωρίου Γραμματικού – Καπανδριτίου προς Βαρνάβα είσοδος

meteo.gr: Σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 km η μεταφορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά του Βαρνάβα

Σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 km η μεταφορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά του Βαρνάβα Σύνταξη ανακοίνωσης: Θ.Μ. Γιάνναρος, Κ. ΛαγουβάρδοςΕΑΑ - Πεντέλη, Δευτέρα 12 Αυγούστου 08:00 Η μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από εχθές το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνεται στην παρακάτω δορυφορική εικόνα που λάβαμε και
spot_imgspot_img

Τα δημοφιλή παγωτά έχουν αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με μια ομάδα καταναλωτών.

Η άνοδος των τιμών σε συστατικά όπως το γάλα και η ζάχαρη, σε συνδυασμό με το υψηλό ενεργειακό κόστος, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών. Η Which?, η Βρετανική ομάδα καταναλωτών διαπίστωσε ότι οι τιμές σε πολλά δημοφιλή παγωτά έχουν αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία δύο χρόνια.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμής που δημοσίευσε η Which? αφορούσε το χωνάκι παγωτού Cornetto με φράουλα, το οποίο αυξήθηκε από 2,57 σε 3,55 λίρες, δηλαδή κατά 38% μεταξύ 2022 και 2024, ενώ το χωνάκι Cornetto Classico αυξήθηκε κατά 35% από 2,57 σε 3,48 λίρες.

Ένα πακέτο τριών γλειφιτζουριών Solero Exotic παγωτού είδε επίσης μια αύξηση της τιμής κατά 35% από £2,03 σε £2,75, ένα πακέτο τεσσάρων παγωτών Feast σοκολάτας έκανε άλμα κατά 28% από £2,42 σε £3,11, και ένα πακέτο έξι φρουτένιων γλειφιτζουριών Fab φράουλα αυξήθηκε κατά 23% από £1,97 σε £2,43.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν τα προϊόντα της Rowntree είδαν ένα τετραπλό πακέτο γλειφιτζούρια Fruit Pastilles να αυξάνεται από £2 σε £2,43, και ένα τετραπλό πακέτο γλειφιτζούρια καρπούζι της μάρκας να αυξάνεται από £2,03 σε £2,47, ή 21%. Ωστόσο, η τιμή ενός πακέτου τριών τεμαχίων του διπλού χρυσού καραμελένιου παγωτού της Magnum έπεσε από τις 3,72 στις 3,63 λίρες, ή κατά 2%.

Η Which? συνέκρινε το κόστος των παγωτών στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τους δύο μήνες έως τις 8 Ιουλίου 2024 με την ίδια περίοδο δύο χρόνια νωρίτερα. Όλες οι τιμές ήταν μέσοι όροι στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ όπου ήταν διαθέσιμες για το δίμηνο κάθε έτους και περιλαμβάνουν τις τακτικές εκπτώσεις, αλλά όχι τις προσφορές 1+1.

Η Unilever κατέχει τα σήματα Cornetto, Feast, Solero και Magnum, ενώ η Nestle κατέχει τα σήματα Rowntree’s και Fab. Η άνοδος των τιμών των πρώτων συστατικών, όπως το γάλα και η ζάχαρη, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ενέργειας και μεταφοράς, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών.

Ο συνολικός πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων ανέρχεται σήμερα σε 1,6%, σύμφωνα με τους αναλυτές της Kantar.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Την… ανηφόρα έχουν πάρει και οι τιμές των παγωτών στην Ελλάδα, καθώς έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25%, σε σχέση με το περσινό έτος.

Οι τιμές είναι στα ύψη, λόγω αύξησης των πρώτων υλών, των ανατιμήσεων, αλλά και του άστατου καιρού. Ως επόμενο, οι πωλήσεις στην αγορά παγωτού είχαν εμφανή πτώση το προηγούμενο έτος σε όλα τα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και τη φετινή χρονιά.

Δεν είναι λίγο άλλωστε για μια οικογένεια να πληρώνει πάνω από 16€ για μια οικογενειακή συσκευασία, ενώ ένας καταναλωτής πρέπει να ψάξει αρκετά τις προσφορές για να βρεί ατομικό παγωτό κάτω από 4€.

Τέλος, η τιμή της μιας μπάλας παγωτού σε κυπελλάκι έχει φτάσει πλέον τα 4€ σε αντίθεση με τα 3€ του προηγούμενου έτους.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img