30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤα 4+1 κορυφαία κρασιά για να πιείτε το καλοκαίρι

Τα 4+1 κορυφαία κρασιά για να πιείτε το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ζαχάροβα: To Κίεβο χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους για να καταστρέψει γέφυρα στο Κουρσκ, vid

πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους. «Για πρώτη φορά, η περιφέρεια του Κουρσκ επλήγη από δυτικής κατασκευής εκτοξευτήρες ρουκετών, πιθανόν αμερικανικούς HIMARS», δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μέσω του Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του

Το σώου τελειώνει. Δεκάδες Ουκρανοί παραδίδονται στους Ρώσους στο Κουρσκ, vid

⚡️🇺🇦Another batch of Ukrainain invaders surrender en masse to Russian troops in the Kursk region. 🤦‍♂️As predicted, Zelensky's "invasion" of Kursk was nothing more than a futile publicity stunt. pic.twitter.com/yG8Y1AOtN1 — Aussie Cossack (@aussiecossack) August 17, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo

Ουκρανός στρατιώτης συμμετέχει στη λεηλασία στην ρωσική πόλη Σούντζα με καμάρι… ώσπου αιχμαλωτίζεται από τους Τσετσένους και αλλάζει το αφήγημα!

Ενώ στην αρχή ο Ουκρανός στρατιώτης πανηγύριζε που νίκησε τους Ρώσους και μπήκε στην πόλη Σούντζα, μετά αιχμαλωτίστηκε από ρωσικές δυνάμεις και άλλαξε το αφήγημα της νίκης και το έκανε αφήγημα υποταγής. Δείτε το βίντεο: Η επανεκπαίδευση 😉#UkraineRussiaWar️️ Telegram:https://t.co/GbXSsXERcz https://t.co/0WNrVa829Y pic.twitter.com/5jdNCmlluR — laralara_Z (@loraavra) August 17, 2024

Μοντέλο “κρύβει” τα εσώρουχά της σε ράφι σουπερμάρκετ με ψωμιά και προκαλεί οργή – Δείτε βίντεο

Οργή για μοντέλο που έκανε «κυνήγι θησαυρού» με τα εσώρουχά της σε αρτοποιείο σουπερμάρκετ. Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία το ιδιότυπο «κυνήγι θησαυρού» με… εσώρουχα που έκανε το μοντέλο από τη Βρετανία, Κλόε Λόπεζ η οποία έχει 177 χιλιάδες followers στο Instagram. Συνήθως κινηματογραφεί βίντεο αυτού στα οποία βγάζει το κάτω εσώρουχο και το τοποθετεί σε

Ολική μεταβολή του καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες – Πού αναμένονται τα φαινόμενα

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να ξεκινούν την Δευτέρα στα βορειοδυτικά. Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου Από το απόγευμα της Κυριακής (18/8) αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς. Στο Αιγαίο
spot_imgspot_img

Τα κορυφαία ελαφρά και δροσιστικά κρασιά για το καλοκαίρι.

Με τη θερμοκρασία να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα του χρόνου, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα ωραίο παγωμένο ποτήρι κρασί για να καλωσορίσετε το Σαββατοκύριακο;

Όταν πρόκειται για την επιλογή του τέλειου κρασιού, ένα καλοκαιρινό ποτό πρέπει να είναι τραγανό και αναζωογονητικό για να συμπληρώνει ελαφριά μπουκιά, όμορφες νύχτες στη βεράντα ή στον κήπο και διασκέδαση με φίλους και οικογένεια. Ακόμα καλύτερα, τα καλύτερα κρασιά για ένα καλοκαιρινό δείπνο δεν χρειάζεται καν να είναι ακριβά, καθώς πολλά κρασιά από το σούπερ μάρκετ σερβίρουν άφθονα κρασιά για τον ζεστό καιρό.

Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι όσο κάνει τόση ζέστη, και το αλκοόλ δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό, αλλά αν πίνετε με μέτρο και συμπληρώνετε το κρασί σας με ένα ποτήρι νερό, υπάρχουν μερικά πραγματικά υπέροχα κρασιά που μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε τη ζέστη.

Όταν πρόκειται για τραγανά, αναζωογονητικά, κρασιά σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, τείνουμε να κλίνουμε προς τα κρασιά που προορίζονται να σερβίρονται παγωμένα, δηλαδή τα λευκά. Έτσι, παρόλο που τα κόκκινα κρασιά με γεμάτο σώμα, όπως το Cabernet Sauvignon, έχουν εξαιρετική γεύση, αυτά δεν θα είναι οι καλύτερες επιλογές σας όταν θέλετε να νικήσετε τη ζέστη.

Αυτές είναι οι 4+1 επιλογές μας στα κρασιά που προτείνουμε για το καλοκαίρι:

  • Pinot Grigio

Το Pinot Grigio είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο λευκό κρασί που συνήθως αρέσει στους περισσότερους οινόφιλους και μη οινόφιλους. Ακριβώς όπως και το ροζέ, προορίζεται να σερβίρεται με απλή ψύξη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να καθίσετε έξω κατά τη διάρκεια ενός ωραίου καλοκαιρινού απογεύματος.

Δεν είναι τόσο γλυκό όσο ένα Riesling, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει αυτή την τραγανή, χαλαρωτική γεύση που αγαπάμε από τα λευκά κρασιά. Επιπλέον, περιέχει φρουτώδεις νότες που ταιριάζουν απόλυτα με τον καλοκαιρινό καιρό.

Όποια κι αν είναι η περίσταση, ένα ωραίο, παγωμένο μπουκάλι Pinot Grigio θα ταιριάξει υπέροχα με κάθε καλοκαιρινό γεύμα ή με ένα ωραίο χαλαρωτικό βράδυ στην αυλή.

  • Sauvignon Blanc

Αν ψήνετε κοτόπουλο στη σχάρα αυτό το καλοκαίρι και ψάχνετε για το καλύτερο κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα σας, τότε θα θέλετε να έχετε στο τραπέζι ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc.

Το Sauvignon Blanc είναι ένα άλλο ελαφρύ λευκό κρασί που σερβίρεται καλύτερα με απλή ψύξη. Η τραγανή, φρέσκια γεύση του θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ τα φρουτώδη αρώματα και οι υφές του θα συμπληρώσουν τον ζεστό καλοκαιρινό αέρα. Θα πάρετε νύξεις από γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, ακόμα και μελίτωμα. Είναι ελαφρώς πιο όξινο από κάποια άλλα κρασιά της λίστας μας και λιγότερο γλυκό, αλλά είναι πολύ στρογγυλεμένο και ταιριάζει τέλεια με φαγητά στη σχάρα.

  • Chardonnay

Ένα τραγανό και βουτυρένιο Chardonnay έχει πλούσια γεύση και συνδυάζεται με ελαφρώς καρυκευμένο κοτόπουλο και ψάρι. Η υψηλή οξύτητά του και η μεσαία έως γεμάτη πολυπλοκότητα του σώματος επιτρέπουν ευέλικτους συνδυασμούς. Ανάλογα με τον τύπο του Chardonnay, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το λευκό κρασί με κρεμώδη πιάτα ζυμαρικών και επιδόρπια.

Ένας καλός κανόνας είναι ότι αν το Chardonnay σας έχει νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, συνδυάστε το με ελαφρύτερα κρέατα και σαλάτες. Αν έχει αίσθηση βανίλιας και βουτύρου, συνδυάστε το με βαρύτερα κρέατα και θαλασσινά, όπως χοιρινό και αστακό.

  • Ροζέ

Αν και είπαμε ότι τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες προτιμάμε περισσότερο τα παγωμένα λευκά κρασιά παρά τα πλούσια ερυθρά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε λίγο χρώμα στο ποτήρι σας.

Το ροζέ κρασί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε κάθε καλοκαιρινό δείπνο. Φτιάχνεται από κόκκινα σταφύλια, τα οποία όμως συμπιέζονται και ζυμώνονται χωρίς το φλοιό τους, όπως γίνεται με το λευκό κρασί. Εφόσον όμως το κρασί παρασκευάζεται από κόκκινα σταφύλια, θα διατηρήσει μέρος της ροζέ απόχρωσης, η οποία δίνει στο ροζέ το χρώμα του.

Το ροζέ έχει σχεδιαστεί για να σερβίρεται με απλή ψύξη μεταξύ 8-13°C, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ένα πολύ ελαφρύ κρασί που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ λευκών και κόκκινων κρασιών, οπότε αν είστε οπαδός του κόκκινου κρασιού, αλλά δεν θέλετε να πιείτε κάτι λίγο πιο βαρύ, τότε αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

  • Pinot Noir

Αναφέραμε ότι οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες απαιτούν συνήθως πιο ελαφριά κρασιά (σε χρώμα και υφή), αλλά ένα ωραίο ποτήρι ελαφρώς παγωμένο Pinot Noir είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Μπορείτε να παγώσετε το κόκκινο κρασί, στην πραγματικότητα πολλά κόκκινα κρασιά πρέπει να σερβίρονται ελαφρώς κάτω από τη θερμοκρασία δωματίου.

Το Pinot Noir σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία μεταξύ 12-15°C. Έτσι, αν η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 30°C ή υψηλότερα, ένα ποτήρι από αυτό το κόκκινο κρασί θα είναι εξαιρετικά δροσιστικό.

Εκτός του ότι σερβίρεται παγωμένο, το Pinot Noir είναι επίσης ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί που δεν θα σας χορτάσει πολύ γρήγορα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Τα φρουτώδη αρώματα και η γεύση του συνδυάζονται καλά με καπνιστά κρέατα και ψητά κόκκινα κρέατα, καθώς και με κοτόπουλο και θαλασσινά.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img