29 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤι “πρέπει” και τι “δεν πρέπει” να καταψύχετε

Τι “πρέπει” και τι “δεν πρέπει” να καταψύχετε

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες. Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι

Πως οι μυκοτοξίνες απειλούν την ασφάλεια των δημητριακών – Επιστημονικά ευρήματα

Επιστήμονες εξέτασαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μυκοτοξίνες στον τομέα των δημητριακών στην Ιρλανδία για να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Η Ιρλανδία είναι σημαντικός παραγωγός βρώμης και κριθαριού. Ενώ ένα μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, ένα σημαντικό ποσοστό χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ο Chris Elliott, πρώην καθηγητής Ασφάλειας Τροφίμων στο

Η Ρωσία μαζεύει δυνάμεις στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ με Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν πυρά και νάρκες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκεντρώνει δυνάμεις, εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Sudzha της περιοχής Kursk, στέλνοντας τανκς και άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. «Οι δυνάμεις περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης που μεταφέρονται, βαρέα οχήματα, οχήματα Ural και KamAZ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του! Σύμφωνα

Τουρκία: Στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ με διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις 15 Αυγούστου. Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Επικροτούμε τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την επίτευξη διαρκούς κατάπαυσης
spot_imgspot_img

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνουμε.

   Συχνά έχουμε την τάση να καταψύχουμε τρόφιμα για να τα σώσουμε από μια ενδεχόμενη αλλοίωση, και ανεξαρτήτως είδους θεωρούμε πως θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, πράγμα που σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν συμβαίνει. Η Stephanie Partridge, διαπιστευμένη διαιτολόγος και ανώτερη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, λέει στο AbcNews τι «μπορεί» και «δεν μπορεί» να καταψυχθεί, που καθορίζεται από τη γεύση και την υφή, η οποία μπορεί να αλλάξει κατά την κατάψυξη και την απόψυξη των τροφίμων.

Τροφές προς αποφυγή

Ο Δρ Partridge λέει ότι τα προϊόντα με «υψηλή περιεκτικότητα σε νερό δεν πρόκειται να παγώσουν καλά» και θα «μαλακώσουν» όταν αποψυχθούν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα ωμά μήλα, το σέλινο και το σπανάκι. Ο Δρ Partridge επιβλέπει τις φοιτήτριες Master of Nutrition and Dietetics Mariah Issa και Imogen Ashleigh Croucher, οι οποίες λένε ότι είναι καλύτερο να αποφύγετε την κατάψυξη προϊόντων με βάση τα γαλακτοκομικά και αυγά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα διαχωρίζονται όταν καταψύχονται, δημιουργώντας μια «ανεπιθύμητη υφή».

Τρόφιμα που παγώνουν καλά

   Η κ. Issa λέει, «τα μαγειρεμένα φαγητά τείνουν να είναι αυτά που παγώνουν καλύτερα». Σκεφτείτε τσίλι con carne, ζυμαρικά πέστο, μοσχαρίσιο στιφάδο, τηγανητό ρύζι, σπανακόπιτα, σούπα κολοκύθας, κοτόπουλο stir fry, ψητά λαχανικά και κατεψυγμένα φρούτα (έτοιμα για smoothies). Αντί να καταψύχετε ωμά τρόφιμα, σκεφτείτε να τηγανίσετε, να ψήσετε ή να ζεματίσετε τα φρέσκα λαχανικά σας εκ των προτέρων. Ο Δρ Partridge προειδοποιεί επίσης για ένα συχνό λάθος που κάνουμε, την κατάψυξη τροφίμων που αρχίζουν να φαίνονται λίγο αλλοιωμένα σε μια προσπάθεια «να τα σώσουμε». Λέει ότι «η κατάψυξη δεν θα σταματήσει τα βακτήρια» και θα είναι στην ίδια κατάσταση όταν αποψυχθεί.

   Ο Mark Weatherley του Ινστιτούτου William Angliss έχει μεγάλη εμπειρία σε εμπορικές κουζίνες. Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη, συνιστά να ελέγχετε εάν τα δοχεία ή οι σακούλες που χρησιμοποιείτε είναι “ασφαλείς κατά την κατάψυξη”. «Συνήθως αν πάει στο πλυντήριο πιάτων, το βάζουμε στην κατάψυξη, αλλά πρέπει να το ελέγξετε», λέει. Ο κ. Weatherley λέει ότι το να μοιράσεις τα γεύματα σε μικρότερες μερίδες θα σε γλιτώσει από το να “παλέψεις με ένα τσεκούρι για να προσπαθήσεις να χωρίσεις” μια μικρότερη μερίδα. Τα πιο ρηχά δοχεία είναι καλύτερα καθώς τα τρόφιμα παγώνουν και ξεπαγώνουν πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα, λέει.Σκεφτείτε να καταψύξετε μεμονωμένα κρέατα όπως τα σνίτσελ, «αλλιώς θα καταλήξετε με ένα τούβλο». Ένα σαφές σύστημα επισήμανσης είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων.

    Όσον αφορά το ξεπάγωμα τροφίμων, το Συμβούλιο Πληροφοριών για την Ασφάλεια των Τροφίμων λέει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι «τα κοτσάνια πουλερικών, ρολό ή καρυκευμένα (γεμιστά) και τα κρέατα χωρίς κόκαλα» έχουν αποψυχθεί εντελώς πριν το μαγείρεμα «καθώς θα μπορούσαν να παραμείνουν άψητα στο κέντρο». Συμβουλεύει επίσης να «ξεπαγώνετε τα μαγειρεμένα ή έτοιμα προς κατανάλωση φαγητά στο ψυγείο ή στο φούρνο μικροκυμάτων και όχι στον πάγκο».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img