21.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤι συμβαίνει με τα μολυσμένα σάντουιτς; 6χρονο παιδί έχασε τη ζωή του

Τι συμβαίνει με τα μολυσμένα σάντουιτς; 6χρονο παιδί έχασε τη ζωή του

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ευρήματα απάτης στα κοτόπουλα και τα μπιφτέκια από σουπερμάρκετ

Μη συμμορφώσεις στο 42% των μπιφτεκιών και στο 40% των κοτόπουλων που πωλούνται σε σουπερμάρκετ διαπίστωσε έρευνα της FSA. Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας (FSA) δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της τέταρτης ετήσιας έρευνάς της, η οποία βοηθά στην παρακολούθηση των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούλιο του

Βόλος: Καίγονται αποθήκες με λάδια σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα στη ΒΙΠΕ – Μεγάλη καταστροφή

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από μεγάλη πυρκαγιά πο υ «ξέσπασε» στ η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα (30/09), έχει καταστρέψει τέσσερις από τις πέντε αποθήκες της ελαιουργικής εταιρείας «Μάνος ΑΕ», οι οποίες είχαν νοικιαστεί σε άλλη εταιρεία για την αποθήκευση λαδιών, βιοντίζελ και άχυρων, σύμφωνα με το gegonota.news.

Kαρπενήσι: Τριάντα φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Τριάντα φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο στο Καρπενήσι καθώς εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.Οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν πάει στο Καρπενήσι προκειμένου να παρακολουθήσουν συνέδριο της ειδικότητάς τους. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές με ηλικίες που κυμαίνονταν μεταξύ 22 και 23 ετών, πήγαν να γευματίσουν ομαδικά σε ταβέρνα της περιοχής. Σημειώνεται πως οι

Ανάφλεξη στον Λίβανο: Συμπλοκές Ισραηλινών και με τον επίσημο στρατό της χώρας!

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού στον νότιο Λίβανο. «Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά»

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την ιρανική επίθεση της Τρίτης: Πολλοί πύραυλοι χτυπούν το έδαφος

🇮🇷🇮🇱‼️🚨 New footage from the Iranian attack pic.twitter.com/5yaMiQPICO — Lord Bebo (@MyLordBebo) October 3, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
spot_imgspot_img

Αυξάνονται τα περιστατικά δηλητηρίασης από σάντουιτς παγκοσμίως.

Το θάνατο ενός αγοριού 6 ετών και τη νοσηλεία τουλάχιστον 450 άνθρωποι στο Βιετνάμ, προκάλεσε η επιδημία σαλμονέλας η οποία συνδέεται με σάντουιτς που πωλούνταν σε αρτοποιείο.

Τα κύρια συμπτώματα των ασθενών ήταν πυρετός, κοιλιακό άλγος, διάρροια και εμετός. Όλοι οι ασθενείς είχαν φάει banh mi από ένα αρτοποιείο στο Long Khanh City. Το Banh mi είναι ένα σάντουιτς μπαγκέτας γεμάτο με πατέ, βιετναμέζικο χοιρινό ρολό, ζαμπόν, χοιρινό και τουρσί λαχανικά.

Η σαλμονέλα εντοπίστηκε σε δείγματα τροφίμων και κλινικά δείγματα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το αρτοποιείο δεν ακολουθούσε τα πρωτόκολλα ασφάλειας τροφίμων για την επαφή μεταξύ ωμών και μαγειρεμένων τροφίμων. Το προσωπικό επίσης δεν φορούσε γάντια. Οι χώροι για την προετοιμασία ωμών και μαγειρεμένων φαγητών ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο και καθώς δεν υπήρχε τραπέζι ή ράφι αποθήκευσης, τα τρόφιμα και οι πρώτες ύλες τοποθετούνταν στο πάτωμα ή σε δύο ψυκτικές αποθήκες.

Φονικά σάντουιτς σε όλον το κόσμο

Πριν λίγους μήνες δύο θάνατοι και 275 τροφικές δηλητηριάσεις στη Βρετανία αποδόθηκαν σε τροφική δηλητηρίαση, από συσκευασμένα σάντουιτς μολυσμένα με E. coli, που πωλήθηκαν από τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της χώρας όπως Asda, Tesco, Co-op, Aldi, Sainsbury’s, Boots, Morrisons και Amazon. 

Λίγο αργότερα η Ιταλία ανακάλεσε σάντουιτς μολυσμένα με listeria monocytogenes. Τα σάντουιτς ήταν της εταιρείας  Alba Tramezzini Spa με έδρα την επαρχία του Τάραντα, η οποία έκανε αρχικά μόνο μία ανάκληση αλλά στη συνέχεια η απέσυρε όλη των παραγωγή που περιλαμβάνει 123 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων tramezzini, panini, σάντουιτς, hot dog, pinse, focaccias, τοστ, pucce με την επωνυμία Alba Tramezzini (επίσης σε συνεργασία με Riomare και Rovagnati), Idea Fresco, Buono e Fresco, Eataly, Sigma, Penny Market και άλλες μάρκες. 

Στο Μαρόκο, τουλάχιστον 35 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρή τροφική δηλητηρίαση από σάντουιτς γνωστό τοπικά ως «khobza aajiba» ή «ψωμί θαύματος», μια σπεσιαλιτέ ενός τοπικού φαστ φουντ, που συνήθως περιέχει αυγά, πατάτες, ρύζι και διάφορα άλλα συστατικά.

Στο Νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση από σάντουιτς και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Κρούσματα από μολυσμένα σάντουιτς υπάρχουν και στην Ελλάδα, ωστόσο σπάνια τα περιστατικά καταγράφονται και κοινοποιούνται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του γνωστού παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι πήγε στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους που του προκάλεσε τροφική δηλητηρίασης από άπλυτο λαχανικό σε σάντουιτς.

Τα περιστατικά αποτελούν υπενθύμιση στους μικρούς λιανοπωλητές και τα καταστήματα σε πακέτο για τη σημασία της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων για την πρόληψη παρόμοιων μελλοντικών εστιών. Όλοι οι χειριστές τροφίμων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές υγιεινής των τροφίμων, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που ενισχύει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img