18.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνTι θα στοιχίσει στη McDonald’s η κρίση της επιδημίας E.coli

Tι θα στοιχίσει στη McDonald’s η κρίση της επιδημίας E.coli

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καμένα Βούρλα: Προφυλακίστηκε η 50χρονη Αλβανίδα για τη δολοφονία της 84χρονης

Προφυλακίστηκε η 50χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.  Στην απολογία της η 50χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες. Σύμφωνα με το LamiaReport, η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η ανακοίνωση της απόφασης της προσωρινής κράτησης, έκανε την 50χρονη να καταρρεύσει, ενώ στο σημείο

Σάμος: Ελεύθερος υπό όρους η κατηγορούμενος εμπρηστής – Δήλωσε πως είναι ανήλικος

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Τετάρτη (23/10) ο άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την φωτιά που είχε ξεσπάσει το Σάββατο στη Σάμο και ειδικότερα στο ακρωτήριο Πράσο. Σύμφωνα με πληροφορίες του samosvoice.gr ο Καμερουνέζος άνδρας σήμερα δήλωσε πως είναι ανήλικος, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως είναι 25 ετών στην Πυροσβεστική. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ύστερα από σύγκρουση δύο ΙΧ

Ένα θανατηφόρο τροχαίο καταγράφηκε σήμερα (25/10) το απόγευμα στην Ε.Ο Ιωαννίνων – Αθηνών, όταν ένα ΙΧ και ένα τζιπ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.Στο ένα όχημα επέβαιναν 2 νεαρά άτομα που διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ελαφρά τραύματα ενώ στο άλλο μόνο ο οδηγός, ο οποίος άφησε την τελευταία του

Ν. Λίβανος: Στρατιώτες του ΟΗΕ αποχώρησαν από παρατηρητήριο μετά από ισραηλινά πυρά

Η αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή ως UNIFIL, σταθμεύει στον νότιο Λίβανο για να επιτηρεί τις εχθροπραξίες κατά μήκος της Μπλε Γραμμής με το Ισραήλ — μια περιοχή όπου έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις αυτόν τον μήνα ανάμεσα στα ισραηλινά στρατεύματα και τους μαχητές της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ. Η αποστολή ανέφερε πως, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες

Αυστραλοί στρατιώτες κατά Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο, vid

Οι περισσότεροι ξένοι μαχητές πολεμούν για λογαριασμό του ουκρανονάτο και από τη Μόσχα χαρακτηρίζονται επισήμως ως «μισθοφόροι»: ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo
spot_imgspot_img

Τι συνέβη με άλλες μεγάλες αλυσίδες που ενεπλάκησαν σε παρόμοιες υποθέσεις τροφικών δηλητηριάσεων;

Ένας νεκρός και δεκάδες ασθένειες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επιδημίας E. coli που σύμφωνα με τις Αμερικανικές αρχές και την παραδοχή της ΜcDonald’s οφείλεται στα μολυσμένα κρεμμύδια στο χάμπουργκερ McDonald’s Quarter Pounder.

Και μπορεί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να προειδοποιούν ότι η θανατηφόρα επιδημία που εκτείνεται σε 10 πολιτείες, δεν έχει ακόμη δείξει τη δυναμική της, και οι μηνύσεις να ξεκίνησαν κατά της εταιρείας, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ίδιας της ΜcDonald’s, φαίνεται εσωτερικά να κάνουν λόγο για «μία κρίση που θα περάσει…»

Οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον John Ivankoe ανέφεραν ότι ενώ η McDonald’s τώρα «εκφράζει την ανησυχία της», πιστεύει ότι το ξέσπασμα «δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμη ζημιά στην επωνυμία». 

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι «η κορυφαία αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας θα κάνει αναζητήσει γρήγορες λύσεις στο πρόβλημα». Μάλιστα αναφέρονται στο παράδειγμα προηγούμενων εταιρειών που αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν αλλά δεν έσβησαν ποτέ από τον χάρτη!

Δείτε ακόμη: Στη δημοσιότητα η πρώτη μήνυση κατά των McDonald’s για το μολυσμένο με E.coli γεύμα

Chipotle Mexican Grill

Για παράδειγμα το 2015 η Chipotle Mexican Grill θεωρήθηκε υπεύθυνη για ένα ξέσπασμα E. Coli και νοροϊού από τρόφιμα του μενού της.

Μετά το περιστατικό, ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Chipotle, Steve Ells, είπε ότι η εταιρεία είχε βελτιώσει το σχέδιο για την ασφάλεια των τροφίμων, το οποίο είπε ότι «σχεδιάζει επίπεδα πλεονασμού και ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας για να μειώσει τον κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων σε επίπεδο όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο μηδέν». 

Αν και αρχικά η εμπιστοσύνη τους κόσμου κλωνίστηκε η εταιρεία η παρουσίαση του βελτιωμένου προγράμματος ασφάλειας τροφίμων , το οποίο περιελάμβανε συστατικά τεστ DNA πριν αποσταλούν σε εστιατόρια, αλλαγές στις πρακτικές προετοιμασίας και χειρισμού των τροφίμων και προσφορά αναρρωτικής άδειας μετ’ αποδοχών για να αποθαρρύνει τους άρρωστους υπαλλήλους να εργαστούν, έφερε την αλλαγή… 

Η εταιρεία είπε ότι αυτό το μέτρο υπερέβαινε κατά πολύ τις απαιτήσεις των κρατικών και ομοσπονδιακών ρυθμιστικών φορέων, καθώς και τα πρότυπα του κλάδου. Πραγματοποίησε επίσης αλλαγές στις πρακτικές προετοιμασίας και χειρισμού φαγητού, όπως το πλύσιμο και το κόψιμο ορισμένων προϊόντων και ο τεμαχισμός του τυριού στις κεντρικές κουζίνες, το ζεμάτισμα ορισμένων προϊόντων στα εστιατόριά της και νέα πρωτόκολλα για το μαρινάρισμα κοτόπουλου και μπριζόλας.

Δείτε ακόμη: Λιγούρα για συγκεκριμένες τροφές – Φταίει το σώμα ή το μυαλό μας;

Wendy’s 

Το CDC, οι αρμόδιοι για τη δημόσια υγεία και οι ρυθμιστικοί υπάλληλοι σε πολλές πολιτείες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας ερεύνησαν το πολυκρατικό ξέσπασμα λοιμώξεων από E. coli και στα Wendy’s το 2022 αλλά είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πηγή μόλυνσης. 

Δεν είχαν αναφερθεί θάνατοι, αλλά σύμφωνα με το CDC, 43 άτομα νοσηλεύτηκαν και 10 εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια.

Οι περισσότερεοι ασθενείς ανέφεραν ότι έτρωγαν μπιφτέκια και σάντουιτς με μαρούλι στα εστιατόρια της Wendy’s” πριν αρρωστήσουν.. 

Η Wendy’s αφαίρεσε το μαρούλι που χρησιμοποιείται σε μπιφτέκια και σάντουιτς σε όλες τις πολιτείες όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα, προληπτικά, και το CDC έκλεισε την έρευνα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img