20.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤο “Φονικό τυρί”: Απαγορεύτηκε στο τυροκομείο να παράγει και να πουλάει τυριά

Το “Φονικό τυρί”: Απαγορεύτηκε στο τυροκομείο να παράγει και να πουλάει τυριά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τροχαίο με μια νεκρή και δύο τραυματίες στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας στο ύψος νέας Απολλωνίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα θανάσιμο τραυματισμό μιας 32χρονης επιβάτιδας. Από το τροχαίο τραυματίστηκαν επίσης σοβαρός ο οδηγός και ο συνοδηγός

Βόλος: Άνδρας ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου

Ένας 50χρονος ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου το βράδυ της Τετάρτης (9/10) στην οδό Γαζή, στον Βόλο. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, η επίσης 50χρονη γυναίκα σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση περαστικών, οι οποίοι του φώναξαν να την αφήσει, αναγκάζοντάς τον να σταματήσει τη βίαιη επίθεση. Παρά τις παραινέσεις των

Καιρός: Τους 32 βαθμούς θα φτάσει την Πέμπτη η θερμοκρασία – Τι θα συμβεί με τον αντικυκλώνα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και

Πυροσβεστική: 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (08/10), έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (09/10), εκδηλώθηκαν 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 22 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1844031454386463198 Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Αττική, Κύθηρα και περιοχές της Εύβοιας και
spot_imgspot_img

Είχε εμπλακεί στο θανατηφόρο ξέσπασμα λιστέριας στις ΗΠΑ

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας εξέδωσε μόνιμη διαταγή κατά της εταιρείας Rizo Lopez Foods Inc. που είχε εμπλακεί στο θανατηφόρο ξέσπασμα λιστέριας, απαγορεύοντας της να παρασκευάζει και να πωλεί ορισμένα προϊόντα διατροφής έως ότου συμμορφωθεί με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Η απόφαση έρχεται μετά τη διερεύνηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μιας πολυετούς, πολυκρατικής επιδημίας λοιμώξεων από Listeria monocytogenes που τελικά εντοπίστηκε σε τυριά queso fresco και cotija που κατασκευάζει η Rizo Lopez Foods of Modesto, CA.

Συνολικά, η έρευνα του CDC για την επιδημία εντόπισε 26 ασθενείς που ήταν κατανεμημένοι σε 11 πολιτείες και περιλάμβανε 23 νοσηλείες. Δύο από τους ασθενείς πέθαναν. Τέσσερα άτομα ήταν έγκυες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα υπέστη απώλεια εγκυμοσύνης.

Η αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος του παθογόνου στο δείγμα του τυριού ταυτίστηκε με προηγούμενες κλινικές ασθένειες που είχαν εντοπιστεί από το CDC. Ο FDA επιθεώρησε την εγκατάσταση της Rizo Lopez από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2024 και στη συνέχεια εντόπισε το ίδιο στέλεχος Listeria monocytogenes στο περιβάλλον της εγκατάστασης.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η Rizo Lopez Foods ανακάλεσε εθελοντικά ολόκληρο το απόθεμα γαλακτοκομικών προϊόντων, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.

«Οι παραγωγοί τυριών τύπου fresco είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Μέσα από αυτό το ατυχές ξέσπασμα, βλέπουμε τι μπορεί να συμβεί όταν μια εταιρεία αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις νομικές της ευθύνες», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος του FDA για τα ανθρώπινα τρόφιμα, Τζιμ Τζόουνς.

Η απόφαση απαγορεύει στις Rizo Lopez Foods, Edwin Rizo και Tomas Rizo, καθώς και σε οποιαδήποτε πρόσωπα ή οντότητες που βρίσκονται σε ενεργό συνεννόηση ή συμμετοχή μαζί τους και λαμβάνουν ειδοποίηση για την απόφαση, να παρασκευάζουν, προετοιμάζουν, επεξεργάζονται, συσκευάζουν, επανασυσκευάζουν, παραλαμβάνουν, επισημαίνουν, κατέχουν ή/και διανέμουν άμεσα ή έμμεσα οποιοδήποτε προϊόν, εκτός από τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, στις ή από τις εγκαταστάσεις τους, εκτός εάν και μέχρις ότου πληρούνται συγκεκριμένες απαιτήσεις για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο FD&C Act, τους κανονισμούς του FDA και την απόφαση. Η απόφαση απαιτεί από τους εναγόμενους να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες και να λάβουν έγκριση από τον FDA προτού μπορέσουν να επαναλάβουν τη λειτουργία τους.

Τι είναι και τι προκαλεί η Listeria monocytogenes

Όταν οι άνθρωποι τρώνε τρόφιμα μολυσμένα με Listeria monocytogenes, μπορεί να αναπτύξουν λιστερίωση. Η μόλυνση αυτή μπορεί να έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στους καταναλωτές, ιδίως στις γυναίκες που είναι ή ενδέχεται να μείνουν έγκυες, στους ηλικιωμένους και στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιπλοκές από τη νόσο μπορεί να περιλαμβάνουν πνευμονία, βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα, τοπικά αποστήματα, δερματικές αλλοιώσεις, επιπεφυκίτιδα και θάνατο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img