23.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤο μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με το σάντουιτς

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με το σάντουιτς

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κρήτη: 12χρονη κατήγγειλε τη μητέρα της για ενδοοικογενειακή βία 

Μία 12χρονη από την Ουκρανία που διαμένει στον Άγιο Νικόλαο κατήγγειλε τη μητέρα της για ενδοοικογενειακή βία.  Σύμφωνα με το cretalive, το κορίτσι βρέθηκε από λιμενικούς να περιπλανιέται μόνο του στο λιμάνι και αρνούνταν να επιστρέψει στο σπίτι, ισχυριζόμενο ότι η μητέρα της την κλώτσησε στην κοιλιά και τους μηρούς, κατά τη διάρκεια ενός βίαιου

Καρκινογόνα φιστίκια έφτασαν στην Ιταλία μέσω Ελλάδας

Οι Ιταλοί επέστρεψαν επικίνδυνα φιστίκια από το Ιράν μέσω Ελλάδας. Οι Αρχές της Ιταλίας ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF για σοβαρό κίνδυνο από φιστίκια Ιράν, που διακινούνται στην ΕΕ μέσω Ελλάδας. Τα φιστίκια περιείχαν υπερβολική ποσότητα αφλατοξίνης Β1 και Ολικές αφλατοξίνες- μυκοτοξίνες 77% και 72% πάνω από τα μέγιστα

«Συναγερμός» και από τα δυτικά: Γιατί η συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας ανησυχεί την Ελλάδα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην συμφωνία με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, προκειμένου να στέλνονται αλλοδαποί σε κέντρα στην Αλβανία! Όσοι συλλαμβάνονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα και στέλνονται στην Αλβανία βάσει της αμφιλεγόμενης συμφωνίας που έχει υπογράψει οι δύο χώρες, θα τοποθετούνται σε κέντρα κράτησης: Στο κέντρο καταγραφής

Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στο Πεδίον του Άρεως

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο - Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα Φωτιά ξέσπασε στο άλσος στο Πεδίον του 'Αρεως. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 19:45 σε ξηρά χόρτα και σε ένα δέντρο μέσα στο άλσος ωστόσο άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο. Για

meteo.gr: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα – Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι τις 23/10

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα - Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι τις 23/10 Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, 10:00 Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.
spot_imgspot_img

… Και τι σημαίνει αυτό το λάθος για την υγεία μας!

Οι περισσότεροι από εμάς που σπάνια κάνουμε διάλειμμα από τη δουλειά για να τσιμπήσουμε κάτι, έχουμε στην τσάντα ένα μικρό σνακ για να μας κρατήσει και συνήθως ένα τοστάκι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας όμως, με αυτή μας τη συνήθεια; Το τυλίγουμε απευθείας σε αλουμινόχαρτο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σωστό είναι να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την απευθείας επαφή ενός τροφίμου με το αλουμινόχαρτο. Είναι προτιμότερο πρώτα να το τυλίξουμε σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια να το τυλίξουμε και με το αλουμινόχαρτο.

Γιατί είναι επικίνδυνο το αλουμινόχαρτο;

Η ευρεία του χρήση του είναι γνωστή, αλλά δεν είναι γνωστό ότι το αλουμινόχαρτο δεν είναι κατάλληλο για όλα τα είδη τροφίμων καθώς νανοσωματίδια αλουμινίου μπορούν να μεταναστεύσουν στο τρόφιμο και στη συνέχεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα οι επιστήμονες αναζητούν τη σχέση μεταξύ αλουμινίου και ορισμένων σοβαρών ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η νεφροπάθεια, η διαταραχή των οστών, ο καρκίνος του μαστού.

Τα άλατα αργιλίου που περιέχει το αλουμίνιο μπορούν να συσσωρευτούν από το έντερο και τους διαφορετικούς ανθρώπινους ιστούς (κόκκαλα, παραθυρεοειδής, και εγκέφαλος). Επίσης το αλουμίνιο επηρεάζει ποικιλόμορφα το ρυθμό ανάπτυξης των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυττάρων.

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο συνήθως δεν είναι κατάλληλο για επαφή με όξινα και αλμυρά τρόφιμα. Στα όξινα τρόφιμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ντομάτες, εσπεριδοειδή ή σάλτσες με βάση το ξύδι και προϊόντα τουρσί. Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να διαλύσουν το αλουμίνιο, μικρά κομμάτια του οποίου μπορεί να μεταναστεύσουν στο τρόφιμο και να καταλήξουν στο στόμα και στον οργανισμό σας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες διαπιστώθηκε πως η πρόσληψη αλουμινίου των Ελλήνων είναι 3,7 mg/ημέρα την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η EFSA έχουν θεσπίσει ανεκτή εβδομαδιαία πρόσληψη για έναν άνθρωπο το 1 mg/kg σωματικού βάρους/εβδομάδα.

Η σύσταση των ερευνητών στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν πως «το αλουμινόχαρτο δεν είναι κατάλληλο για μαγείρεμα ειδικά με όξινα τρόφιμα. Είναι επίσης πιθανό η υπερβολική κατανάλωση φαγητού που ψήνεται με αλουμινόχαρτο να εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία».

Διαβάστε επίσης: Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: Σοβαρός ο κίνδυνος για την υγεία – Επιστημονική μελέτη

Το αλουμινόχαρτο δεν είναι κατάλληλο ούτε για τα αλμυρά τρόφιμα. Το φύλλο μπορεί να αντιδράσει με τα οξέα ή τα άλατα, οδηγώντας στη μεταφορά αλουμινίου στο φαγητό. Ορισμένα αλουμινόχαρτα μπορεί να έχουν περιορισμούς στην επαφή και με λιπαρά τρόφιμα. Γι’ αυτό φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για αυτά τα προϊόντα γιατί κάποιες μάρκες, μπορεί να περιέχουν σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img