36.1 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤρεις προειδοποιήσεις του ΕΟΦ μέσα σε μία ημέρα για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Τρεις προειδοποιήσεις του ΕΟΦ μέσα σε μία ημέρα για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δένδιας: Θα μεταβεί στη Τήνο αύριο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου

O Ν. Δένδιας θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της κυβέρνησης στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και στις τελετές για την 84η επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης». (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν την 3η επέτειο από την επιστροφή τους στην εξουσία

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν, νωρίς το πρωί στο Μπαγκράμ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στρατιωτική παρέλαση για πάνω από μία ώρα παρουσία αξιωματούχων των Ταλιμπάν και υψηλόβαθμων στρατιωτικών. Ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την παρέλαση δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων σοβιετικής προέλευσης και οχημάτων που είχαν καταλάβει οι Ταλιμπάν από τις αμερικανικές δυνάμεις και τον αφγανικό

Βίντεο: Ρωσικό FPV έπληξε θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Τορέτσκ

Ένα νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικό FPV πλήττει θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Τορέτσκ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Toretsk 🕰 Date: ~13.08.2024 📌 Coordinates: 48.397420, 37.861698 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: New Russian FPV drone with carbon fiber strikes Ukrainian Armed Forces positions in Toretsk. 🖥 id: 14082024.0952 ✉️source: https://t.co/W9UncnNmEv

Ινδία: Άλλο ένα κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα

Ένας νεκρός μαθητής ενώ πάνω 100 οι νοσούντες.    Με συμπτώματα σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης νοσηλεύονται 61 μαθητές στην Ινδία, ενώ ένας κατέληξε, ενώ επηρεάστηκαν συνολικά πάνω από 100 παιδιά από σχολεία φυλών στην περιοχή Palghar της Ινδίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Ο συλλέκτης της περιοχής Govind Bodke επιβεβαίωσε ότι τα επηρεαζόμενα παιδιά προέρχονταν από διάφορα

Καιρός – Meteo: Θερμότερος του κανονικού και ο Σεπτέμβριος

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις που εκδόθηκαν μέσα στον Αύγουστο, δείχνουν αυξημένες θερμοκρασίες σε όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, η θερμοκρασία ενδέχεται να είναι αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου. Συμφωνα με το 89% των διαθέσιμων σεναρίων, η
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής πωλούνται σε Έλληνες καταναλωτές.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε σε τρεις ειδοποιήσεις/ενημερώσεις για κίνδυνο από συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών της Ολλανδίας και μέσω του συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), διακινούνται στην Ευρώπη και πιθανόν στην Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου συμπληρώματα διατροφής στα οποία περιέχεται το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο Tongkat Ali ή Eurycoma longifolia. Αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να προωθούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων και σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επίσης κατόπιν ενημέρωσης από τις ελβετικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος SLEEKFIT DETOX CAYI LIMON. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Τέλος  κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων DOUBLE UP PILLS  και WEIGHT GAIN PILLS. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν DOUBLE UP PILLS  περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες betamethasone και dexamethasone και το προϊόν WEIGHT GAIN PILLS περιέχει τη φαρμακευτική ουσία cyproheptadine, χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.                   

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img