32.3 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΙώσειςΠΟΥ: Η mpox δεν είναι η νέα covid -Tι δήλωσε στέλεχος του...

ΠΟΥ: Η mpox δεν είναι η νέα covid -Tι δήλωσε στέλεχος του Οργανισμού

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εξαπάτηση καταναλωτών: Βάφουν μαύρες τις άγουρες ελιές με χημικές ουσίες

Τα ανησυχητικά ευρήματα της Il Salvagente σε Ιταλικά σούπερ μάρκετ. Οι ελιές γίνονται φυσικά μαύρες καθώς ωριμάζουν. Η πραγματική μαύρη ελιά είναι μια πράσινη ελιά που έχει ωριμάσει στο δέντρο. Αναγνωρίζεται από την τσαλακωμένη εμφάνισή της και την έντονη γεύση της, με ταννικές νότες. Αλλά η ωρίμανση μιας ελιάς απαιτεί χρόνο. Οι «ώριμες μαύρες ελιές»

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: “Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων” | OPEN TV

Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές ειδήσεις, αποκαλύπτωντας έτσι πως φορούσε από κάτω σορτς και αθλητικά παπούτσια, με τους δύο παρουσιαστές της "Ωρας Ελλάδος" να την πειράζουν. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΛΒΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΟΡΤΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι καιρό θα κάνει Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο – Αναλυτική πρόβλεψη

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει! Σεπτέμβριος 2024 Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού – Έρχονται κεραυνοί και χαλάζι

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού. Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:α. Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο – 3 πυροσβέστες εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Φωτιά ξέσπασε σε αύλειο χώρο εργοστασίου λιπασμάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα νεόκτιστα Ασπρόπυργου Αττικής. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα, η ειδική ομάδα χημικών 1ης ΕΜΑΚ και 2 ελικόπτερα τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να ενεργήσουν. Στο σημείο συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Ύστερα από την μάχη με τις
spot_imgspot_img

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υπογράμμισε σήμερα ότι η mpox δεν είναι η νέα covid.

Καθώς οι αρχές γνωρίζουν πώς να ελέγξουν την εξάπλωσή της mpox, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για το νέο ή το παλιό στέλεχος της ασθένειας.

«Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την mpox από κοινού»

«Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την mpox από κοινού», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Οπότε, θα επιλέξουμε να θέσουμε σε εφαρμογή τα συστήματα για τον έλεγχο και την εξάλειψη της mpox παγκοσμίως ή θα εισέλθουμε σε έναν ακόμη κύκλο πανικού και αμέλειας; Ο τρόπος που θα απαντήσουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την Ευρώπη και τον κόσμο», τόνισε.

Η mpox είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλεί δερματικές βλάβες με πύον και συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Συνήθως είναι ήπια, αλλά μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο ασθενών.

Το στέλεχος clade 1b της mpox έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία διότι φαίνεται να εξαπλώνεται πιο εύκολα μέσω της απλής επαφής. Κρούσμα του στελέχους αυτού επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σουηδία και συνδέεται με επιδημία της νόσου στην Αφρική.

Ο Κλούγκε σχολίασε ότι η εστίαση στο νέο στέλεχος clade 1 δίνει στην Ευρώπη την ευκαιρία να επικεντρωθεί εν νέου στο στέλεχος clade 2 που προκαλεί πιο ήπια νόσηση, προκειμένου να προσφέρει καλύτερες συμβουλές δημόσιας υγείας και εποπτείας.

Περίπου 100 νέα κρούσματα του στελέχους clade 2 καταγράφονται κάθε μήνα στην περιοχή της Ευρώπης, κατέληξε ο Κλούγκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img