23.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΙώσειςΣυναγερμός στη Ρουάντα για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ: Εννέα νεκροί και...

Συναγερμός στη Ρουάντα για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ: Εννέα νεκροί και δεκάδες κρούσματα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη στην Αθήνα λόγω του εορτασμού του πολιούχου άγιου της πόλης

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσουν οι αρχές την ερχόμενη Πέμπτη (03/10) στην Αθήνα, καθώς θα ακολουθήσει η λιτανεία και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 το πρωί και την σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 16:00 το μεσημέρι ως

Η Ιαπωνία προτείνει την απαγόρευση 138 ουσιών που σχετίζονται με το PFOA σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Oι ουσίες PFOA θα ταξινομηθούν ως ενώσεις κατηγορίας Ι με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, οι ιαπωνικές αρχές δημοσίευσαν αναθεωρήσεις των προδιαγραφών και των προτύπων για συσκευές, δοχεία και συσκευασίες (ACP). Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν αλλαγές στις μεθόδους δοκιμής για υλικά που χρησιμοποιούνται σε επαφή με τρόφιμα και έγιναν από την Υπηρεσία Καταναλωτών (CAA) .  

Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται κακοκαιρία «Π» σε λίγες ώρες – Πότε πέφτει πάλι η θερμοκρασία

Μπορεί οι προβλέψεις για τον Οκτώβρη να κάνουν λόγο για έναν θερμό μήνα ωστόσο οι πρώτες μέρες φαίνεται πως θα είναι αρκετά άστατες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, έρχονται βροχές τις επόμενες ώρες λόγω κακοκαιρίας «Π», ενώ όπως τόνισε η θερμοκρασία θα ανέβει για να... ξαναπέσει σε λίγες μέρες. Αναλυτικά η ανάρτηση

Bloomberg: Ψυχρότερος ο φετινός χειμώνας – Ποιοι θα «παγώσουν», τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Ναι μεν αλλά... κάπως έτσι θα είναι ο φετινός χειμώνας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όπως αναφέρει το Bloomberg, θέλουν να είναι ψυχρότερος από πέρυσι στην Ευρώπη, λόγω της άφιξης του εξασθενημένου ωστόσο φαινομένου Λα Νίνια, αλλά θα εξακολουθεί να είναι θερμότερος από τον μέσο όρο. Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σκανδιναβία θα είναι

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν εξαπέλυσε πύραυλο προς το Ισραήλ

Η πιο κρίσιμη στιγμή στην κρίση της Μέσης Ανατολής έφτασε, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε πύραυλο προς το Ισραήλ! Σύμφωνα με τους Times Of Israel, σειρήνες ηχούν σε όλο το Ισραήλ προειδοποιώντας για μια επερχόμενη επίθεση. Το IDF λέει ότι βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν στο Ισραήλ. Σειρήνες ηχούν στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ.
spot_imgspot_img

Ανησυχία στις Αρχές της Ρουάντα προκαλεί το πρώτο στην αφρικανική αυτή χώρα ξέσπασμα επιδημίας του εξαιρετικά θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο εννέα ανθρώπων, ενώ 18 ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Τα περισσότερα θύματα είναι υγειονομικοί από μονάδα ΜΕΘ νοσοκομείου στην πρωτεύουσα Κιγκάλι της Ρουάντα. Για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού Μάρμπουργκ, που τρομάζει τους ειδικούς,  οι Αρχές της χώρας έχουν απαγορεύσει προσωρινά τις επισκέψεις στα νοσοκομεία και έχουν περιορίσει στους 50 τον αριθμό εκείνων που παρίστανται σε κηδείες αγαπημένων τους προσώπων, θυμάτων του ιού, που μεταδίδεται και μετά θάνατον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε το Σάββατο ότι θα παραδώσει μια παρτίδα προμηθειών κλινικής περίθαλψης και πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων για να υποστηρίξει το «ήδη ισχυρό σύστημα απόκρισης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία» της Ρουάντα.

Τι είναι ο ιός Μάρμπουργκ

O ιός Μάρμπουργκ ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον Έμπολα. Προκαλεί οξύ αιμορραγικό πυρετό και σκοτώνει το 88% όσων μολύνονται απ’ αυτόν. Μεταδίδεται στους ανθρώπους από ένα είδος νυχτερίδων. Μεταξύ των ανθρώπων μεταδίδεται με την επαφή με τα σωματικά υγρά.

Τα συμπτώματα του ιού Μάρμπουργκ περιλαμβάνουν λήθαργο, υψηλό πυρετό, οξείς πονοκεφάλους, έμετο και διάρροια. Οι ασθενείς αιμορραγούν από διάφορα σημεία του σώματος. Πεθαίνουν οκτώ ή εννέα μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, με τους θανάτους να αποδίδονται στην ακραία απώλεια αίματος και το σοκ.

Ο θανατηφόρος ιός ανιχνεύθηκε σε ανθρώπους για πρώτη φορά το 1967, στις πόλεις Μάρμπουργκ και Φρανκφούρτη της Γερμανίας και στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μεταδόθηκε από αφρικανικούς πιθήκους, ωστόσο, έκτοτε, έχει συνδεθεί και με άλλα ζώα. Κρούσματα του ιού Μάρμπουργκ έχουν καταγραφεί και σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Κένυα, η Νότια Αφρική, η Ουγκάντα και η Ζιμπάμπουε. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο στην Αγκόλα το 2005. Στην Ευρώπη, τα τελευταία 40 χρόνια, μόλις ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από τη νόσο και ακόμη ένας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img